2005-05-04

Modernizavus „Lintel“, verslininkams – naujos galimybės

Atgal į naujienų sąrašą

Kontaktų centrų lyderė Lietuvoje „Lintel” investuos beveik 6 mln. litų į naujausią AVAYA technologinę įrangą, kuri leis “Lintel” pasiūlyti šalies įmonėms naujų paslaugų bei praplėsti jau teikiamų paslaugų galimybes.

“Įgyvendindami ambicingus mūsų tikslus tapti didžiausiu ir moderniausiu kontaktų centro paslaugų teikėju Baltijos šalyse, priėmėme sprendimą kartu su “Fima” įdiegti IP technologijų pagrindu sukurtą AVAYA virtualų kontaktų centrą, kuris leis lengvai plėsti kontaktų centrų pajėgumus pagal rinkos poreikius, suteiks galimybę įmonėms kokybiškiau bei efektyviau aptarnauti savo klientus ne tik telefonu, bet ir kitais ryšio kanalais”, – teigė “Lintel” generalinė direktorė Daiva Urbanavičienė.

Pasak jos, įdiegus naują kontaktų centrų sprendimą, jau šiais metais „Lintel“ darbo vietų skaičių padidins nuo 318 iki 400. Ateityje “Lintel” galės išplėsti savo pajėgumus iki net 5000 darbo vietų. “Modernizavus kontaktų centrus, 2005 metais „Lintel“ planuoja padidinti kontaktų centro paslaugų pardavimus 26 proc.”, – aiškino D. Urbanavičienė.

Įdiegus naują įrangą, “Lintel” verslininkams pasiūlys naujų paslaugų ir kontaktų valdymo galimybių. Viena iš naujienų – kontaktų valdymo paslauga, kuri leis įmonėms be investicijų į įrangą susikurti savo kontaktų centrą klientų aptarnavimui. Taip pat „Lintel“ pasiūlys klientų aptarnavimą ne tik telefonu, bet ir kitais ryšio kanalais – elektroniniu paštu, faksu, internetu, SMS.

“Nauja AVAYA įranga leis “Lintel” automatizuoti ir efektyviau vykdyti apklausų, telefoninių pardavimų, apskambinimo po pašto išsiuntimo kampanijas. Taip pat įmonė turės galimybę lanksčiau ir efektyviau valdyti didelius skambučių srautus. Be to, įmonėms galėsime pateikti ataskaitas apie jų klientų poreikius realiu laiku”, – pasakojo D. Urbanavičienė.

Pasak jos, įsidiegusi naują įrangą “Lintel” galės įdarbinti mamas, auginančias vaikus, invalidus, kadangi aptarnaujamų įmonių klientus bus galima aptarnauti tiesiog iš konsultanto namų.

Kaip teigė AVAYA atstovybės Lietuvoje vadovas Tomas Mačernis, įdiegus „Lintel“ naują įrangą, bendrovė taps didžiausiu ir moderniausiu kontaktų centru Baltijos šalyse.

„AVAYA technologijos pagrindu diegiamas kontaktų centras yra unikalus net keletu aspektų. Pirmiausia balso perdavimas bus grindžiamas IP, o ne tradicinės telefonijos pagrindu. Vietoj dabartinio 4 technologiškai nepriklausomų kontaktų centrų, „Lintel“ taps vienu virtualiu, centralizuotai valdomu centru. Be to, skambučių paskirstymas taps automatizuotu ir nepriklausomu nuo konsultantų darbo vietos.

„Lintel“ konsultantai galės sėkmingai dirbti net ir būdami, tarkim, JAV“, – pasakojo naujos technologijos ypatumus T. Mačernis.

Jis atkreipė dėmesį, kad naujos įrangos patikimumas siekia 99,999 proc. arba 2 minutės darbo trukdžių per metus.

Virtualaus kontaktų centro sprendimo įgyvendinimo konkursą laimėjusios bendrovės „Fima“ prezidentas Vaidas Barakauskas teigė, kad aukščiausio patikimumo lygio ir išskirtinių galimybių sistema bus įdiegta per rekordiškai trumpa laiką šalyje – 2-3 mėnesius. Paprastai analogiškų sistemų įdiegimas trunka maždaug du kartus ilgiau.

Pasak V. Barakausko, svarbiausias šio modernizavimo projekto aspektas yra tai, kad nauja įranga bus diegiama nestabdant kontaktų centro darbo ir garantuojant kokybišką jo funkcionavimą

V. Barakauskas atkreipė dėmesį, kad IP technologijos naudojimas skambučių centruose rodo technologinį lūžį telekomunikacijų srityje. „Lintel“ bus pirmasis IP telefonijos pagrindu sukurtas kontaktų centras regione.

„Iki šiol buvo vengta IP technologijos, nes ji buvo pernelyg brangi bei nepakankamai ištobulinta. Tai, kad kontaktų centras nutarė įdiegti IP telefonija paremtą technologiją, rodo, kad ši technologija pasiekė pakankamai aukštą patikimumo lygį ir bus plačiai naudojama įvairiose šalies ūkio šakose“, – komentavo V. Barakauskas.

Naujosios AVAYA įrangos įdiegimą ir priežiūrą „Fima“ atliks kartu su bendrove "Baltic Data Center".