2012-02-22

FIMA diegs Lietuvoje analogų neturinčią laiko apskaitos sistemą

Atgal į naujienų sąrašą

Elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė FIMA pasirašė sutartį Lietuvoje analogų neturinčios laiko apskaitos sistemos diegimui Druskininkų vandens pramogų parke.

Laiko apskaitos sistema, integruojanti laiko apskaitą su apmokestinimo ir atsiskaitymo operacijomis Lietuvoje bus įdiegta pirmą kartą. Tokios sistemos yra ypatingai aktualios viešas masines paslaugas teikiantiems objektams, kur klientams suteiktų paslaugų kaina priklauso nuo jų naudojimo trukmės. Laiko apskaitos sistema yra labai patogi ne tik paslaugų teikėjams, bet ir jų klientams. Paslaugas teikiančios įmonės gali efektyviai valdyti klientų srautus, suteiktų paslaugų apmokestinimą. Klientai, pavyzdžiui, atėję pasilinksminti į vandens parką, gali palikti savo piniginę persirengimo kabinoje - už visas vandens parke suteiktas paslaugas (baro, soliariumo, masažo ir t.t.) jie atsiskaitys tik išėjęs iš pramogų parko pagal jam išduotoje “elektroninėje piniginėje” esančius duomenis apie jo pirktas pramogas bei parke išbūtą laiką.

Su finansinėmis operacijomis integruotų laiko apskaitos sistemų pritaikymas yra labai platus. Tai galėtų būti įdiegta sanatorijose, sporto klubuose, kur teikiamas gana platus paslaugų spektras, pradedant gydyklomis, boulingu ir baigiant kavinėmis bei grožio salonų paslaugomis.

Laiko apskaitos sistemų įdiegimu jau domisi kai kurie pramogų centrai, viešbučiai, Lietuvos kurortiniai miestai, norėdami šią sistemą adaptuoti pačiam miestui, t.y. sudaryti galimybę miestų svečiams “pamiršti” piniginę viešbutyje ir nevaržomai mėgautis kurorto malonumais.

Tokių laiko apskaitos sistemų privalumus jau įvertino ir mūsų kaimynai latviai bei lenkai.

Be laiko apskaitos sistemos FIMA Druskininkų vandens parkui taip pat atliks apsaugos, gaisrinės, praėjimo kontrolės, vaizdo stebėjimo sistemos, duomenų tinklo, duomenų perdavimo, telekomunikacijų, rezervinio maitinimo, automatikos, gesinimo įrangos instaliavimo, derinimo ir paleidimo darbus. Bendra darbų, kuriuos FIMA atliks šiame objekte, vertė – 3 mln. Lt.

FIMA darbus atliks Druskininkų savivaldybės inicijuotam Vandens pramogų parko statybos projektui, kurio įgyvendinimui savivaldybė pasirašė rangos sutartį su konkursą laimėjusia UAB “Skirnuva”. Projekto vykdymo užsakovas – Druskininkų savivaldybė, mokėtojas – Centrinė projektų valdymo agentūra. Projekto įgyvendinimas pradėtas 2004 m. gruodžio mėnesį, pabaiga – 2006 m. gruodžio mėnesį.